Soha többé!

A legkegyetlenebb sorozatgyilkosok

A sorozatgyilkos olyan ember, aki három vagy több embert gyilkolt meg. Szociopaták, akiknek viszontagságos, zaklatott családi múltjuk van. A bűncselekményeket hosszabb-rövidebb időközönként hajtják végre.

Zodiákus

Az eddig ismert 5 legkegyetlenebb sorozatgyilkos:

Luis Alfredo Garavito 

 

Ország: Kolumbia

Bűncselekmények éve: 90-es évek

Luis Alfredo Garavito Cubillos (született 1957. január 25.), más néven La Bestia ("A fenevad") vagy Tribilín (a Disney "Goofy" karakteréről kapta a nevét) kolumbiai erőszakoskodó és sorozatgyilkos. 1999-ben beismerte 138 fiú és tizenéves nemi erőszakát, kínzását és meggyilkolását. Áldozatai a Garavito által a börtönben rajzolt térképeken felsorolt csontvázak helye alapján meghaladhatják a 300-at; Garavito továbbra is újabb gyilkosságokat vall be, 1853 évre ítélték el, de ezt 30 évre, majd a hatóságok munkájának segítése miatt 22 évre csökkentették. 

Pedro Alonso López 

 

Ország: Kolumbia, Peru, Ecuador

Bűncselekmények éve: 1969-1980 

Pedro Alonso López (született 1948. október 8.) dél-amerikai sorozatgyilkos, akit 110 lány meggyilkolásáért ítéltek el, de aki azt állította, hogy több mint 300 lányt erőszakolt meg és ölt meg Kolumbiában, Peruban és Ecuadorban.
Annak ellenére, hogy ő volt a 20. század legádázabb gyilkosa, 1998-ban szabadlábra helyezték. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. 

 

Daniel Camargo Barbosa

  

Ország: Kolumbia, Ecuador

Bűncselekmények éve: 1974-198

Gyerekgyilkos, akit 150 ártatlan, elsősorban szűz lány meggyilkolásával vádoltak. 72 gyilkosságot vallott be és Pedro Alonso Lópezszel egy börtönbe zárták. Figyelembe véve intelligenciáját úgy tartják róla, hogy mostohaanyjának gyermekkori bántalmazásai motiválták bűntetteinek elkövetésére. Fiatal lányokat fojtott meg Kolumbiában, majd elkapták, de megszökött, ezután Ecuadorban kezdett gyilkolni, de újra letartóztatták és börtönbe vetették. A börtönben ölték meg.

 

Pedro Rodrigues Filho


 

Ország: Brazília

Bűncselekmények éve: 1967-2003

128 évre ítélték el, de a brazil törvények alapján ebből maximálisan is csak 30 évet kell letöltenie. Azt állította, hogy több mint 100 áldozatot szedett, ebből 47 fogvatartott volt. Megölte apját, majd a szívéből evett egy pár falatot. Első két áldozatát 14 évesen ölte meg és először 1973-ban volt letartóztatva. 

 

Gary Leon Ridgway


Ország: USA 

Bűncselekmények éve: 1982-2000 

A Green River-i gyilkos néven is ismert. 71 gyilkosságot vallott be. A 49. gyilkosság elismerését követően ő lett az Egyesült Államok történelmének legtöbb áldozatot szedő sorozatgyilkosa. A fiatal nők, prostituáltak és tinilányok elleni gyilkosságokat Seattle-ben, Washington államban követte el 1982 és 1991 között. A legtöbb áldozata prostituált volt, de sok volt köztük az otthonról elszökött tinilány is.  Miután megfojtotta őket, általában elhelyezte a holttesteket King megye erdős, füves és benőtt területein, ám gyakran visszatért a holttestekhez, hogy közösüljön velük.

48-szoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a felmentés és a kegyelem lehetősége nélkül.

 

 


Megjegyzések

Megjegyzés küldése